sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Prajitura cu mere

12 linguri zahar
12 linguri ulei
3-4 oua
1 1/2 cani faina
2 cani mere cubulete
1 praf de copt
scortisoara
miez de nuca

Ouale se bat cu zahar si ulei, se pun faina si merele, praful de copt stins, scortisoara si miez de nuca. Se coace la foc iute 10-15 minute si foc potrivit 15-20 minute


1 pachet unt
1 lingura smantana
10 linguri cu varf de faina
10 linguri cu varf de zahar
1 ou
1 plic praf de copt
1/2 lamaie
1,5 kg mere
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
1 lingura zahar

Merele pe razatoare si se storc, se amesteca cu 1 lingura de zahar, 1 plic zahar vanilat si scortisoara.
Aluatul - unt, smantana, faina, zahar - se framanta, ou, coaja rasa de la lamaie, 1 plic zahar vanilat, praful de copt dizolvat in zeama de la lamaie, sare
Din 2/3 din aluat se face o foaie care se intinde in tava, se pun merele peste, din a 3-a parte se taie fasii care se pun in diagonala peste. Se coace 40 min, se pudreaza cu zahar.

Din Practic in bucatarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu