duminică, 24 iulie 2011

Experienta mea in maternitatea Giulesti in 2009

Eu am nascut de doua ori la maternitatea Giulesti si o inscriu in lista de maternitati pentru cine cauta informatii utile despre maternitati si despre nastere.

In 2009 conditiile de la sectia de terapie intensiva s-au imbunatatit spectaculos fata de 2005. A aparut mai multa aparatura si suport post operator. Medicii nu s-au schimbat dar atmosfera s-a schimbat.

Au refacut complet saloanele pentru femei. Daca in 2005 existau numai saloane imense si singura toaleta era pe coridor, in 2009 saloanele erau pentru mult mai putine paturi si erau prevazute cu toaleta individuala. Asistenta sefa era aceeasi si mie mi-a placut foarte mult de ea.

In 2009 nu am ajuns mai repede de termen ci exact cand era programarea pentru operatie. M-am internat seara iar a doua zi am asteptat la sectia de terapie intensiva randul la operatie. De data asta ziua. Am primit vizite chiar dupa operatie chiar acolo si mi-au adus bebelusul sa il vad si sa il tin in brate.

Am stat toata ziua la terapie intensiva iar a doua zi m-am mutat intr-un salon.

Bebelusul meu era de data asta in salonul de bebelusi nascuti la termen impreuna cu o multime de alti bebelusi. Erau toti aliniati in patuturi mici cu numele pe patut, impachetati in scutece care permiteau asistentelor sa ia cate doi deodata. Noi le duceam pampers si creme iar la sfatul asistentelor duceam putini pampersi cand se terminau pentru ca unii parinti nu duceau si imprumutau din alte parti. Ideea era sa nu imprumute dintr-un singur loc :)

Mergeam la 3 ore sa ii hranim iar asistentele ajutau mamicile nepricepute sa isi tina bebelusii in brate si sa ii hraneasca. Un bebelus nu vroia sa suga asa ca l-au dus la sectia de prematuri sa aiba mai multa grija de el si sa faca investigatii suplimentare acolo.

In timp ce noi hraneam bebelusii veneau alti bebelusi care atunci se nasteau. Ajungeau cam la 10 minute dupa nastere, o asistenta le facea primul dus la o chiveta mai mare iar apoi un doctor ii verifica pe toate partile. Asistenta nota pe foaia de observatie ce spunea doctorul. Totul dura maxim 10 minute. Pe urma bebelusul era vaccinat si pus intr-un loc special pentru observatie, iar in cateva ore era mutat intr-un patut de bebelus si urma sa primeasca vizita mamei lui.

De data asta nu aveam camasa de noapte ci tricou si treining si umblam prin spital cat mai mult ca sa imi revin cat mai repede. Parca nici nu nascusem si imi placea senzatia. Prima oara eram suparata ca bebelusul a venit prematur, acum nu mai eram. Si stiam mai multe :)

Am avut probleme cu vaccinul anti-D pentru ca nu mai exista in spital si nici in farmacii. Un prieten al sorei mele doctor a cumparat unul din Ardeal, sotul meu a mers o zi si o noapte cu masina dupa el. Am mai cumparat unul din spital tot prin niste cunoscuti doctori. Nu exista la farmacii. Mamicile cu incompatibilitate Rh trebuie sa se asigure ca il au inainte de internare.

Dupa 2 zile am plecat si noi acasa, pentru ca bebelusul crescuse in greutate bine si eu nu avem probleme. Si a fost bine asa, in maternitate nu e mai bine ca acasa :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu