joi, 6 octombrie 2011

Cum se face branza calcica

Din memorie, reteta este asa:

- Lapte - 500ml
- 3-4 pastile de calciu lactic - din experienta mea trebuie incercat cu mai putine si puse mai multe daca nu se prinde

Calciul se piseaza intr-o lingura.
Laptele se fierbe.
Cand laptele este fiert se pune calciul pisat si se amesteca cu o lingura de lemn. Trebuie sa se prinda imediat, in maxim 5 minute. Dupa asta se strecoara in tifon.

Eu am pus branza facuta asa in fructe. Cand BB era mic am facut cu lapte praf, pe urma cu lapte de vaca. Cand BB a crescut am folosit branza dulce din comert.

2 comentarii:

  1. Eu am fost astazi cu bebele meu la medicul lui pt vaccinul de 6 luni.Medicul mi.a explicat cum sa procedez la diversificare si in mare parte am inteles,numai partea asta cu branza calcica n.am inteles.o din cauza lui bebe care a plans de mama focului de cum am intrat in cabinet si pana am iesit.Ce n.am inteles: se prepara cu lapte praf sau cu lapte pasteurizat sau de tara,ii dau in fiecare zi lui bebe branza asta sau nu,si ce cantitate pe zi?Pff,mi se pare asa complicata diversificarea asta ca mi-e frica sa nu.i fac vreun rau lui bebe la burtica...multumesc anticipat pentru raspuns :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Se prepara ori cu lapte pasteurizat ori cu lapte praf preparat. Nu se recomanda lapte de tara nepasteurizat.

    Eu ii faceam piureul de fructe cu branza, totul pasat foarte bine. Nu stiu despre cantitate, cata vrea si cat e bun.

    BB la 6 luni e mare, nu va avea probleme cu burtica daca respectati niste reguli de baza - sa fie doar alimente recomandate, le introduceti dimineata (ca sa vedeti peste zi daca face diaree). Am mai scris aici niste articole despre diversificare: http://altesfaturipentrumamici.blogspot.ro/search/label/diversificare

    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere