marți, 4 octombrie 2011

Diversificare - piure-ul de legume

Eu am facut in felul urmator piure-ul de legume.

Am pus la fiert morcov, albitura (telina, radacina patrunjel, pastarnac), dovlecel, cartof (pus in apa fierbinte). Dupa ce BB s-a invatat cu legumele am pus si ulei in apa. Fierb in 30-40 de minute.

La inceput trebuie puse mai putine legume la fiert - morcovul si dovlecelul - si introduse pe rand celelalte. Daca nu accepta gustul trebuie pus si putin lapte praf, sa fie un gust care sa-i fie cunoscut.

Am pasat morcovul, cartoful, dovlecelul cu apa cu un mixer vertical. La inceput era mai moale, pe urma din ce in ce mai gros.

In timp am adaugat la fiert ceapa intreaga, o bucata de ardei, broccoli, varza de Bruxelles.

Se pot fierbe si la steamer dar eu nu am avut curaj sa pun apa care se strange in steamer.

Nu se pune sare. Sarea e nociva pentru rinichii bebelusului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu