luni, 16 ianuarie 2012

Bolile copilariei - Rubeola

Cand avea 11 luni Vladut a facut rubeola. A fost epidemie de rubeola. Vaccinarea contra rubeolei se face abia la 1 an dar din cauza epidemiei Ministerul Sanatatii a decis sa faca vaccin contra rubeolei tuturor copiilor de 11 luni.

Vaccinul era facut de Institutul Cantacuzino in fiole pentru 10 vaccinuri. Am fost chemati la policlinica de care apartinem impreuna cu alti 9 copii de 11 luni, la o anumita ora. Ne-am aliniat cu totii sa fie copiii analizati de catre doctorita inainte. Vladut parea mai prost dispus dar nu avea nici o urma pe piele. Doctorita l-a vazut si a zis rapid ca e deja bolnav, sa plecam repede sa nu se imbolnaveasca si alti copii. Sper ca nu am imbolnavit atunci alti copii.

Dupa ce ne-am intors acasa a inceput sa aiba o urma de roseata pe piept si pe burtica. Foarte putin timp, roseata a trecut in doua zile. Am primit tratament doar Nurofen daca avea temperatura. Am stat mai multe zile in casa desi dupa 2 zile deja nu se mai simtea deloc bolnav si a reinceput sa patruleze - de-a businea - prin casa.

Rubeola e o boala usoara dar e periculoasa pentru gravidele care nu au facut boala, poate produce malformatii grave fatului. E o boala virala si se ia de la cineva care are deja boala. Vaccinul ROR de la 1 an imunizeaza contra rubeolei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu