vineri, 27 ianuarie 2012

Invatatul la olita

Exista probabil mai multe metode pentru invatatul la olita. Metoda noastra a fost sa lasam copiii fara pampers ziua si sa invete sa ceara. Alta metoda este sa fie pus pe olita la intervale regulate de timp dar eu cred ca mai repede invata daca cere singur.

Intr-o zi de sambata am decis ca Vladut trebuie sa faca la olita. Zis si facut, am scos pampers-ul, i-am aratat olita si i-am spus ca el e mare si trebuie sa faca pipi si caca la olita. Am schimbat vreo 8 pantaloni ziua aia. Vladut a facut o data caca in olita, pur intamplator, asta i s-a parut foarte distractiv si imi cerea des sa il pun pe olita. Dar pe olita nu facea nimic si facea in pantaloni dupa. Dupa cei 8 pantaloni am renuntat, am zis ca poate e prea mic si mai incercam mai incolo. Dupa un timp a cerut el singur si in cateva luni nu mai avea pampers ziua.

La Monica a fost mult mai complicat. Se face jumatate de an. Ea declara tot timpul ca e mare dar pana de curand facea frecvent in pantaloni. Chiar si acum are zile cand nu cere. Dar in general spune cand vine pipi si face la olita.

Morala. Nu e usor si nu iese din prima, depinde cel mai mult de copil. Am citit pe undeva ceva ce mi-a placut, ca lasatul de pampers nu este al parintilor ci al copiilor, trebuie ei sa fie pregatiti si sa vrea. Dar trebuie incercat chiar daca succesul pare foarte indepartat. Lasat copilul fara pampers si repetat ca trebuie sa ceara olita nu sa faca pe el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu