duminică, 12 februarie 2012

Eruptia dintisorilor la copii

Un moment important din viata unui bebelus este eruptia dintisorilor de lapte.

Noi am asteptat cu nerabdare eruptia primului dintisor al baietelului mai mare. Am avut de asteptat mai mult de 11 luni. Am cautat noi cauze, de ce nu mai iese primul dinte, am intrebat parintii si am aflat ca nici noua parintilor nu ne-a iesit prea repede primul dinte. Asa ca ne-am linistit.

Primul dinte a fost jos in stanga, la inceput doar o urma tare alba care deranja la atingere. A urmat imediat urmatorul dinte de jos. In perioada cand au erupt primii dinti a fost mai nelinistit si ii dadeam cu solutie de gingii. Au urmat restul dintilor in ordinea corecta. Caninii au aparut pe la 2 ani si ultimele masele au iesit pe la 3 ani. Numai la primii dintisori a fost complicat, pe urma a fost mai simplu.

A facut temperatura la un moment dat. Eruptia dintisorilor e un moment cand bebelusul e mai sensibil si se poate imbolnavi mai usor.

La al doilea copil nu am mai asteptat atat de mult primii dintisori. Au aparut tot pe la 11 luni, mai intai incisivii de jos pe urma cei de sus. Ordinea a fost diferita insa, dupa incisivi au rasarit primele masele iar caninii ii cresc abia acum la aproape 3 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu