marți, 3 iulie 2012

Ce inseamna imunizare

Ce stiu eu despre sistemul imunitar, de prin lectiile de la scoala:

Sangele produce globule albe si globule rosii. Globulele albe au rol de protectie impotriva virusurilor si bacteriilor care produc boli.

Cand omul intra in contact cu un agent patogen globulele albe produc anticorpi impotriva acelui agent patogen. Anticorpii au drept scop neutralizarea intrusului in scopul apararii organismului uman contra lui.

Daca un copil e infectat cu virusul rujeolei - de exemplu - corpul lui produce anticorpi si incepe sa lupte impotriva virusului cu mijloacele specifice - de exemplu febra. Anticorpii produsi raman nu dispar si ofera imunitate impotriva virusului la urmatoarele infectari.

Vaccinurile contin virusi atenuati sau morti care nu pot imbolnavi dar dupa vaccinare corpul omenesc produce anticorpi impotriva bolii respective. In momentul in care un copil vaccinat intra in contact cu virusul el are deja anticorpi specifici si ori nu se imbolnaveste ori face o forma a bolii mai usoara pentru ca are deja anticorpi care il protejeaza si incep sa lupte impotriva virusului imediat dupa infectare.

2 comentarii: