joi, 6 septembrie 2012

Sistemul imunitar

La sugari și copii, expunerea gradată la bacterii și virusuri, precum banala răceală, ajută la dezvoltarea imunității. Astfel, deși ni se pare că sunt mai sensibili copiii, răcelile lor sunt de fapt parte a unui proces necesar.
[...]
Totuși, sistrmul imunitar al unui sugar are nevoie de timp pentru a se maturiza și, dacă este suprastimulat sau expus unui exces de virrusuri sau bacterii, poate deveni dăunator. [...] Studiile au dovedit că tinerii provenind din familii numeroase sunt mai puțin susceptibili la atacurile infecțioase, deoarece sunt în general expuși la mai multe microorganisme de la o vârstă mai fragedă și astfel sunt capabili sa-și consolideze propria imunitate.

Sistemul imunitar este format din organele corpului care reacționează la prezența substanțelor recunoscute ca fiind străine (bacterii, virusuri, paraziti, fungi).

Prima dată când sistemul imunitar întâlnește un anume antigen, e necesar ceva timp pâna la producerea anticorpilor care-l vor anihila. Și tocmai în acest timp putem avea simptomele bolii propriu-zise. Ulterior, totuși, infecția datorată aceluiași antigen va determina un răspuns mult mai rapid, anihilând germenul înainte de a avea timp să aducă vreun prejudiciu.

Sursa - Întărirea sistemului imunitar al copilului, Harriet Griffey

Va continua..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu