sâmbătă, 22 septembrie 2012

Vizita la Regina Maria

Vizita la noul spital din Băneasa Regina Maria a început cu prezentarea spitalului, făcută de un grup de medici, inclusiv doamna neonatolog Mădălina Dobrescu și domnul doctor Hadi Rahimian.

Totul a început cu prezentarea făcută de directorul spitalului, la care nu am participat pentru că am întârziat. Apoi am văzut mesajul publicitar în care mămici și personalități publice vorbesc despre experiența lor în spital și ce vor de la Regina Maria.

Mie mi-a plăcut foarte mult mesajul doctorului Rahimian după prezentare. A vorbit despre faptul că el face intervenții intrauterine chiar în situații care în alte spitale sunt refuzate și că Regina Maria ar dori să își extindă aparatura și experiența în intervenții care nu se mai fac în România. Se fac acum tratamente pentru afecțiuni în timpul sarcinii, tratamente intrauterine și extrauterine - imediat după naștere. Acum copii născuți prematur la 28 de săptămâni trăiesc dar scopul lor este să ajute supraviețuirea unor copii încă și mai mici.

Maternitatea Regina Maria este concepută pentru toate tipurile de copii, inclusiv pentru cei cu probleme. Un avantaj este că este apropiată de spital unde se găsesc imediat specialiști în toate domeniile în cazul în care este nevoie de ei - de exemplu cardiologie.

Nu se fac acum la Regina Maria operații de chirurgie cardio-vasculară dar există colaborare cu alte spitale private și de stat, naționale și internaționale. Astfel de colaborare există și în alte domenii. De exemplu au furnizat un aparat de ventilație pentru a transporta un pacient al altui spital care nu avea în dotare.

Spitalul vrea să se remarce și cu medicii care lucrează în el - profesioniști și care comunică cu pacienții așa cum au aceștia nevoie.

Dupa prezentare am vizitat spitalul. La parter - cabinetele de pediatrie și ginecologie.

Prima oprire - la un ecograf foarte performant aflat în dotarea spitalului, am văzut capul unui bebeluș.


Altă oprire - la salonul nou născuților. Maternitatea este funcțională iar cei mai mici bebeluși erau doi gemeni născuți cu câteva ore înainte. Rezervele sunt diferite una de alta, copiii pot sta în rezervă cu mamicile tot timpul sau numai ziua.Am vizitat o viitoare mămică gravidă cu gemeni care stătea în pat de la 19 săptămâni, în altă parte i s-a spus că nu are șanse sa ducă sarcina la bun sfărșit. Era optimistă și spunea că pe unul din copii îl va boteza Hadi, prenumele doctorului Rahimian.

L-am văzut și pe Luca, un băiețel care fusese operat pe creier cu două zile înainte. S-a vizitat și sala de operații și de nașteri.

Eu cred că noi avem nevoie de asemenea spitale. Mai ales din cele care au acum dotări de ultimă oră și vor să își îmbunătățească dotările. Mult mai mulți copii ar avea acces aici la tratament de ultimă oră în loc să meargă în străinătate doar dacă reușesc să strângă bani. Avem cu toții numai de câștigat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu