vineri, 25 ianuarie 2013

Tartă cu roșii cherry

Ingrediente pentru aluat:
* 180 g unt
* 3-4 linguri apă
* 400 g făină
* 2 ouă
* 3 gălbenușuri
* 1 praf sare
* 1 lingură unt pentru tavă

Ingrediente pentru umplutură:
* 300 g ceapă roșie
* 20 g unt
* sare și piper
* 600 g roșii mijlocii
* 3 ouă
* 300 g caș
* 200 g brânză dulce cu smântână
* 2 linguri amidon


Preparare:

Se amestecă făina cu untul moale, apa rece, ouăle și gălbenușurile bătute cu sare. Aluatul omogen se introduce în frigider într-o folie

Ceapa tăiată rondele se călește în unt topit, se presară cu sare și piper. Se mixează 150 g caș ras mare cu ouăle, amidonul, brănza cu smântână.

Pe o tavă de tarte (26 cm) unsă se pune aluatul, înțepat din loc în loc. Se întinde ceapa, deasupra ei roșiile și peste ele amestecul cu ouă.

Tarta se coace la foc mijlociu în cuptorul preîncălzit 50 min. În ultimele minute se presară restul de caș ras.

Sursa: Calendarul Fairy 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu