duminică, 1 septembrie 2013

Spitalul Filantropia - 1

Am vizitat de curând Spitalul Filantropia la invitația Alinei Meleșcanu (Ogilvy Public Relations Bucharest) și m-a impresionat. Gazde au fost doamna Mihaela Sandu, Asistent șef secția obstetrică și moașă licențiată, și domnul doctor Radu Botezatu.

Spitalul este proaspăt renovat iar condițiile sînt departe de ce m-am așteptat de la un spital de stat. Am aflat și o mulțime de lucruri noi.

 Spitalul oferă servicii în medicină materno fetală, oncologie ginecologică și ginecologie. Este cel mai vechi spital din București și a început prin a fi un spital de caritate.

Toți doctorii, asistenții și moașele merg la cursuri și schimburi de experiență în străinătate și implementează aici metodele moderne de îngrijire care sînt o practică veche în spitalele din străinătate.

În spital se fac cursuri de puericultură pentru mămici și tătici și se oferă asistență pentru alăptare și îngrijire la domiciliu. Pe site există recomandări pentru alimentație și alte informații utile.

Saloanele de gravide au 2 paturi.

Nu există o singură sală mare de nașteri ci mai multe săli de naștere individuale unde gravidele sînt monitorizare. În aceste săli există niște paturi speciale care la momentul nașterii se transformă în masă ginecologică, în felul acesta gravida nu trebuie să se deplaseze până la o masă ginecologică pentru a naște. Tăticii sînt încurajați să participe la naștere mai ales că pot ajuta gravida în timpul travaliului cu o cârpă umedă sau un masaj pe spate. La nașterea normală tăierea perineului nu mai este un automatism și s-a constatat că se reface mult mai repede. Copilul este ținut o perioadă scurtă de timp sub nivelul placentei pentru a mai lăsa sângele din cordonul ombilical să circule, s-a constatat că acest lucru reduce riscul de anemie la 2-3 luni, și este lăsat pe burta mamei câteva minute înainte de a se tăia cordonul ombilical

Există rezerve pentru lăuze unde copiii stau cu mămicile în cameră, câte 2 mămici pentru a fi posibil să se ajute între ele. Există și rezerve cu plată. Detalii despre condiții și prețuri găsiți pe site-ul spitalului.

Operațiile de cezariană mediană se practică numai în caz de cezariană de urgență pentru că atunci copilul trebuie scos în cel mai scurt timp. Operațiile obișnuite de cezariană au maxim 10 cm.

Secția de terapie intensivă are 20 de incubatoare. Aici ajung copii din alte spitale dacă s-au născut prematur sau au nevoie să profite de aparatura din secția de terapie intensivă.
Orice femeie poate avea în spital ecografii gratuite dacă duce dovada plății asigurării de sănătate.Mai am multe de spus despre chirurgia și tratementele oferite de spital, într-un articol viitor.

Un comentariu:

  1. nu este adevarat.daca mergi la control platesti ecografia.controlul de la masa nu l platesti daca ai asigurare.pentru ecografiile mari de trimestru nu intotdeauna gasesti loc desi loc este

    RăspundețiȘtergere