marți, 3 septembrie 2013

Spitalul Filantropia - 2

Continuare de aici.

În cursul vizitei domnul doctor Radu Botezatu a făcut o prezentare a serviciilor de chirurgie oferite de spital. Majoritatea serviciilor sînt gratuite dacă pacientele vin cu trimitere de la medicul de familie și aduc dovada plății asigurării de sănătate (adeverință de salariat sau cupon de pensie)

1. Investigații de infertilitate - testare hormonală, radiologie pentru permeabilitatea trompelor. Se face chirurgie laparoscopică a trompelor în cazul necesității ei.

2. Operații laparoscopice pentru tumori ovariene, sterilizare (legarea trompelor), endometrioză, rezolvarea cazurilor de incontinență urinară/ tulburare statică pelvină

3. Bacteriologie - pentru detectarea problemelor de sănătate

4. Screening pentru cancerul de col uterin și rezolvarea unor probleme care pot să apară la nivelul colului uterin.

Spitalul Clinic Filantropia anunta demararea activitatilor in cadrul programului de screening al cancerului de col uterin incepand cu data de 1 octombrie 2012, cu urmatoarea structura a retelei: Lista unitati inscrise in programul de screening. Mai multe detalii despre programul de screening al cancerului de col gasiti aici.


5. Patologie oncologică

În caz de cancer de col utrin în stagiu incipient se face operație chirurgicală și chimioterapie. În cazuri avansate se face chimioterapie înaintea operației chirurgicale.

În cancerul ovarian se face sisterectomie radicală pentru că atunci când apar deja simptomele e deja într-un stagiu avansat.

Se fac mamografii în spital, recomandarea este de 1 mamografie pe an peste 40 de ani iar dacă sînt 3-4 mamografii normale se mărește intervalul. Se face biopsie a tumorii pentru a determina tratamentul adecvat.

Chirurgia tumorilor se face cu intenția de a evita mastectomia fără însă a pune în pericol viața.

Operațiile se fac pentru a reduce cât mai mult perioada de spitalizare. Toți medicii urmeaza protocoale stabilite la nivel de spital și care urmeaza ghidurile internaționale și naționale de bune practici.

Impresia mea este că spitalul are acum o conducere care vrea să schimbe în bine serviciile oferite cu toate problemele financiare din sistemul public de sănătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu