marți, 26 noiembrie 2013

Remedii pentru astmul bronșic

Criza de astm apare pentru că bronhiolele (căile aeriene mici din plămâni) intră în spasm, ceea ce determină apariția tusei și a senzației de sufocare. Spasmul declanșează eliberarea de histamină și alte substanțe chimice care provoacă inflamația și creșterea producției de mucus care blochează căile respiratorii.

În caz de urgență se poate bea cafea pentru că ajută la eliberarea căilor aeriene.

Suplimente: ginko, magneziu

Utili pentru a contracara inflamația: acizii grași omega 3, uleiul de primulă, quercetina și alte bioflavonoide, turmenicul (condiment)

O tehnică pentru a respira mai ușor - respirația abdominală

Profilaxie:
- departe de fum de țigară sau sobă sau parfumuri sau alimente parfumate
- pe vreme rece cu eșarfă în jurul nasului și gurii pentru a încălzi aerul
- 5% din bolnavii cu astm bronșic sînt alergici la medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) cum ar fi aspirina și paracetamolul (și băiatul meu), folosirea lor poate declanșa o criză, nu trebuie folosite - de preferință se folosește paracetamolul
- metoda Buteyko (www.buteyko.com) - de verificat

Sursa: 1001 DE REMEDII CASNICE

Un comentariu:

  1. Va invit sa sustineti un proiect cultural pentru copii. "Povestea lui Jester" este un site de unde puteti descarca gratuit povesti bogat ilustrate si cu texte accesibile varstei. Cu ajutorul unei imprimante obisnuite obtineti o colectie de carticele numai bune de citit si de colorat. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori care demonstreaza ca pot face si ceva din suflet, nu doar pentru bani.

    Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Adresa proiectului este http://www.povestealuijester.ro. Va multumim.

    RăspundețiȘtergere