joi, 16 ianuarie 2014

Parerea mea despre fondul clasei si fondul scolii

Se vorbeste acum foarte mult despre cat de legal si ilegal este fondul clasei si fondul scolii. Raspunsul, dupa parerea mea, este: e destul de ambiguu cat sa fie legal si primariile/politicienii sa profite de el.

Fondul clasei e absolut legal daca nu profesorii il strang ci parintii. Fondul scolii este legal daca suma se doneaza unei asociatii care finanteaza scoala si parintii primesc chitanta. Si daca sumele sint stabilite de parinti nu de profesori.

Scoala  nu are finantare de la primarie pentru lucruri cum sint servetele de sters sau sapun, care sint absolut normale intr-o scoala civilizata. Eu vreau ca al meu copil sa aiba sapun la scoala si atunci sint de acord sa dau bani pentru asta. Iar primariile profita, finanteaza si mai putin scolile.

Dupa parerea mea toti politicienii care se revolta acuma impotriva faptului ca parintii dau bani la scoala desi scoala e gratuita dau dovada de multa ipocrizie pentru ca ei alimenteaza starea asta de fapt.

Iar solutia este, dupa parerea mea, sa fie reglementat fondul scolii. Toti cei cu venituri mai mari de o anumita suma trebuie sa dea 10 lei fondul scolii si 20 lei fondul clasei, cu chitanta de la scoala, iar sumele sa fie contabilizate ca si finantare a scolilor. Nu orice sume dorite de anumite scoli sau profesori ci sume de genul asta care nu reprezinta un efort financiar mare pentru familii dar suma care se aduna nu e de neglijat pentru ca sint multi copii.

2 comentarii:

  1. nu ati precizat daca sumele astea trebuiesc date pe fiecare semestru,ca asa se cere

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi la scoala strangem 15 lei de copil/semestru fondul clasei, folosit pentru coli, servetele de sters (si folosesc copiii foarte mult), sapun, creta.

    RăspundețiȘtergere