duminică, 17 august 2014

Epidemia de Ebola ca argument pentru vaccinare

Ce se întâmplă acum în Africa de Vest, epidemia de Ebola care se extinde și omoară oameni, este un exemplu tipic de epidemie care nu ar exista dacă ar exista vaccin și acesta ar fi administrat majorității populației.

Evidența este că dacă ar fi existat vaccin o mare parte din cei infectați ar putea lupta cu virusul iar mortalitatea ar fi mult mai mică.

Ebola este un virus care se transmite de la animale și apoi de la om la om, deosebit de contagios. Se transmite prin sânge și alte fluide corporale, cum ar fi transpirația. 90% din cei infectați mor. Boala începe ca o pneumonie, cu febră, și se încheie cu hemoragie generalizată. Groaznic.

Până acum există 1000 de morți din 2000 de infectați, din cei infectați probabil în jur de 90% vor muri ceea ce va mări numărul total al morților. Iar epidemia încă nu este oprită cu toate eforturile de carantină, am citit pe undeva că unii morți sînt lăsați pe străzi pentru că familiile lor nu vor să se știe de unde provin și să li se impună carantină.

Singura șansă vine de la medicamentele neomologate și vaccinul experimental care au fost trimise în zonă, primul pentru a vindeca iar vaccinul pentru a opri epidemia și a diminua procentul celor care mor, cei vaccinați vor face forme mai ușoare de boală sau nu se vor îmbolnăvi. Dacă vor avea efect pentru că încă nu sînt omologate.

S-a găsit pacientul zero, un copil de 2 ani care a fost infectat probabil de la un animal, până în februarie toată familia lui și mare parte din satul unde trăia au murit.

Ca o paranteză referitor la argumentele pentru a nu vaccina copiii pe care le-am citit eu, sistemul imunitar nu îi protejează foarte mult pe cei care sînt infectați. Îi ajută să lupte cu boala dar acum 9 din 10 care se îmbolnăvesc mor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu