miercuri, 23 decembrie 2015

Reteta blat de tarta


Am făcut azi tartă de portocale după rețeta de aici http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-branza-de-vaci-si-portocale-32846.html dar nu mi-a ieșit. Cred ca în rețeta pentru umplutura de brânză sînt prea multe ouă și a ieșit prea lichidă.

Dar aluatul de tartă mi se pare OK. Rețeta este:

  • Pentru aluat: 
  • 250 g faina(Pambac);
  • 125 g unt;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 oua;
  • 1 praf de copt;
  • esente de vanilie,
  • cafea
  • un praf de sare.

Se amesteca cu mixerul galbenusurile, zaharul ,untul, faina ,praful de copt si la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Aluatul obtinut se pune la rece pt.o jumatate de ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu