joi, 31 martie 2016

Maratonul de sănătate Secom - "Stresul și oboseala"

Pe 21 martie am participat la a doua prezentare din maratonul de sănătate Secom despre “Stresul și oboseala” la invitația Anei Nicolescu.

A fost la fel de interesant ca prima prezentare. Stresul este present atât la adulți cât și la copii, copiii sînt cei mai sensibili. Cele mai bune vitamine administrate copiilor sînt cele din surse naturale.

Multe alte lucruri interesante sînt în comunicatul de presă de mai jos.


Trei sferturi dintre angajații români se declară stresați la locul de muncă, iar 80% dintre aceștia resimt stresul și suprasolicitarea acumulată într-o serie de afecțiuni, arată datele unui studiu Ivox, prezentat în cadrul seminarului cu tema: Impactul stresului și oboselii asupra sănătății”, eveniment din seria Maratonului de Sănătate Secom®.

Studiul realizat în octombrie 2014, la nivel național, pe un eșantion reprezentativ de 3381 de respondenți din mediul urban, arată că 85% dintre cei afectați de stres la locul de muncă resimt ca efect surmenajul și oboseala îndelungată, 71% iritabilitate și 68% susțin că au probleme cu somnul. De asemenea 4 din 10 respondenți au semnalat probleme de greutate, migrene, dureri articulare și o predispoziție mare la răceli, ca urmare a imunității slăbite. 

În topul principalilor factori generatori de stres la locul de muncă se află interacțiunea cu persoanele dificile - 85% dintre respondenți, presiunea prea mare a responsabilităților - 82%, imprevizibilitatea și presiunea de a găsi soluții rapide – 78,58%, și lucrul cu deadline-uri numeroase și scurte – 75,13%.

Cafeaua se află în topul măsurilor pe care le iau angajații români pentru a-și crește nivelul de energie, 56,15% dintre respondenți susțin că beau cafea pentru a se energiza, 9% iau suplimente alimentare și aproximativ 4% consumă băuturi energizante.


Ce este stresul – Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie

Stresul este răspunsul pe care-l generează psihicul uman în exercițiul de mobilizare și adaptare a organismului la anumiți stimuli externi.

Există întotdeauna stresul „sezonier”, al trecerii la un nou anotimp: alte temperaturi, presiune atmosferică, luminozitate diferită, alimentație.

Există stresul cotidian, de care nimeni nu scapă; depinde doar de noi să știm cum să reducem la minim efectele negative ale stresului asupra corpului nostru fizic, psihic, emoțional.

Cum se manifestă stresul?

Stresul se manifestă ca o stare de oboseală fizică și psihică, scăderea energiei vitale, tulburări de memorare, de concentrare, amețeală, somnolență diurnă, tulburări de somn nocturn, irascibilitate, variații ale apetitului etc.

Când stresul este prelungit, în corpul nostru apar efecte pe sistemul cardio-vascular, efecte metabolice, efecte la nivelul sistemului nervos, efecte la nivelul sistemului digestiv și hepato-biliar.

Recomandări pentru limitarea efectelor stresului asupra sănătății

Este foarte util să învățăm să utilizăm tehnici și produse naturale pentru a ne menține echilibrul fizic, psihic, emoțional, o stare bună a imunității, să fim energici, tonici și bine-dispuși. Avem la îndemână:

  • terapii cu suplimente (important este să alegem suplimente naturale, de calitate

 și în concentrații optime)

  • alimente specifice primăverii
  • hidratare cu apă, sucuri naturale, ceaiuri
  • alte tehnici: respirație, meditație, reflexoterapie, reflexoterapie polarizată

Recomandări Secom®
Efectuați controalele de rutină și discutați cu medicul de familie despre problemele dumneavoastră de sănătate. Identificați cauza stresului și acționați asupra acesteia pentru a limita dimensiunea consecințelor acestuia. Optați pentru suplimente alimentare naturale de calitate, adaptate nevoilor dumneavoastră.

Oferiți suport funcțiilor cerebrale. Neuro Optimizer® sporește capacitățile intelectuale, susține activitatea creierului și ajută la recuperarea functiilor sale. Formula inovatoare cu Cognizin® (citicolină, CDP colină), Acetil L-Carnitină, L-Glutamină, Fosfatidilserină, Fosfatidilcolină, Taurină și Acid alfa lipoic oferă suport creierului, susținând memoria, concentrarea, atenția și procesul de recuperare.

  Acționați asupra întregului organism cu Alive!™. Mai mult decât un complex de vitamine și minerale, Alive!™ oferă organismului energie prin formula complexă care cuprinde: vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași Omega 3/6/9, antioxidanți, enzime digestive, extracte naturale din fructe, legume, ciuperci japoneze. În mai puțin de 30 de minute, nutrienții Alive!™ se absorb în circuitul sangvin.

Despre Maratonul de Sănătate Secom®

Maratonul de Sănătate Secom®este un proiect de informare care își propune să aducă față în față specialiștii din domeniul medical și persoanele interesate de sănătate, într-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul are drept scop promovarea unei atitudini responsabile față de propriul organism și cultivarea unui comportament preventiv și va cuprinde o serie de seminarii, distribuite în cadrul mai multor secțiuni.

Partenerii Maratonului de Sănătate Secom®: Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Mămica Urbană, Teko Kindergarden, Profructta.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu