miercuri, 13 aprilie 2016

Maratonul de sanatate Secom - “Impactul media asupra dezvoltării neurocognitive a copilului”

Pe 5 aprilie a avut loc a treia întâlnire a maratonului de sanatate Secom cu subiectul “Impactul media asupra dezvoltării neurocognitive a copilului”.

În prima parte Mirela Retegan, Antrenorul Părinților, a vorbit despre nevoia copiilor de atenție iar apoi doamna doctor Raluca Teleanu, șef secție Neurologie Pediatrică la Spitalul “Victor Gomoiu” a vorbit despre funcționarea normală a creierului și influența pe care o are televizorul asupra creierului copiilor.Televizorul este nociv pentru ca inhiba activitatea emisferului stâng al creierului producând întârzierea dezvoltării limbajului, probleme de atenție și adaptare în societate.
Din fericire creierul are neuroplasticitate, dacă copilul are experiențe creierul lui se remodelează. Sinapsele se reorganizează la 10 ani și noi sinapse se creează pe tot parcursul vieții. Adultul continua să învețe deși nu la fel de repede ca un copil.

Un lucru care ar trebui să se schimbe:
 
 
 Secom®, lider de autoritate în soluții de medicină integrativă pentru un stil de viață sănătos, a dat startul „Maratonului de Sănătate Secom®”, un proiect de informare care își propune să aducă față în față specialiștii din domeniul medical și persoanele interesate de sănătate, într-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul este realizat în parteneriat cu Mămica Urbană și are drept scop promovarea unei atitudini responsabile față de propriul organism și cultivarea unui comportament preventiv. 


Maraton de Sănătate este un proiect de informare Secom® care-şi propune să iniţieze un dialog referitor la problemele care ne afectează sănătatea, oferind totodată o abordare holistică asupra sănătăţii prin înţelegerea cauzelor profunde ale problemelor. Maratonul de Sănătate Secom® cuprinde un ciclu de seminarii, desfășurate pe trei secțiuni, în care se vor aduce în prim plan o serie de probleme și comportamente care au un impact negativ asupra sănătății, oferind o perspectivă holistică asupra acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu